Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Senior Member tekp's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    A small village near a small city near a small cit
    Posts
    918
    Member #
    4667
    Liked
    1 times
    Right I followed the tutorial stickied in this forum to the word mroeorless (although upon installing apache i put 'localdomain' and 'localhost') and i used a newer version of mysql (4.1.1 methinks) - this is where the problem is.

    In the command window i was in "c:\program files\mysql\bin" and i hit "mysqld-net --install" or whatever, and it said the following:

    The service already exists!

    The current service is installed at c:\documents and settings\tom\my documents\mysql-4.1.1-alpha-win\mysql-4.1.1-alpha\bin\mysqld-nt.exe
    i then typed "net start mysql" and it said:

    System error 2

    The system cannot find the file specified
    I then looked in this location (i copied the address by word into the address bar into explorer exactly) and it's not found - the apparent 'service' doesn't exist - the error message was right.


    So i need to do one of two things, remove the current service or find where it actually is.

    Can anybody help? I#'ve been trying to fix this for a few days now and i'm stumped, so is my nerd-friend also






    EDIT: moved this thread here because on the older one you couldn't see new posts so i wouldn't get any help.
    tekp :cheeky: tekponline.com

  2.  

  3. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,274
    Member #
    4362
    Have you done "net stop mysqld-nt" and then "net start mysqld-nt"?

  4. #3
    Senior Member tekp's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    A small village near a small city near a small cit
    Posts
    918
    Member #
    4667
    Liked
    1 times
    no, but when i type 'net start mysqld-nt' it says:

    The service name is invalid
    Any other suggestions?
    tekp :cheeky: tekponline.com

  5. #4
    Member Victor's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    54
    Member #
    6614
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\M ySQL

    Change value of the ImagePath to the one you need.

  6. #5
    Senior Member tekp's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    A small village near a small city near a small cit
    Posts
    918
    Member #
    4667
    Liked
    1 times
    sorry could you explain some mroe? Where am i changing this?
    tekp :cheeky: tekponline.com

  7. #6
    Member Victor's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    54
    Member #
    6614
    System Registry. Run regedit and find that in your registry.

  8. #7
    Senior Member tekp's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    A small village near a small city near a small cit
    Posts
    918
    Member #
    4667
    Liked
    1 times
    ok thanks

    did that and i understand that its fixed and all.

    i typed 'net start mysql' and it said there was an error 1067 - the process terminated unexpectedly or something.



    Any ideas?

    Thanks a bundle for your help so far
    tekp :cheeky: tekponline.com

  9. #8
    Senior Member tekp's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    A small village near a small city near a small cit
    Posts
    918
    Member #
    4667
    Liked
    1 times
    I've fixed this problem now but have a new one - i'll post a new thread.
    tekp :cheeky: tekponline.com


Remove Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 11:15 PM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
vBulletin Skin By: PurevB.com