Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    4
    Member #
    7809
    Hi all,
    I AM doing some webpage designing and I am struck at some point.
    I need to use some textarea field in my form,and that requires my scrollbar
    to be always active,irrespective of how many lines that have entered in the
    textarea.

    I understand that as of now my textarea scrollbar becomes active only the number the lines exceeds the number that I specified as textare property.But I
    wanted it to be active always.

    Any help would be greatly appreciated.Attched is the file.

    Saravanan

  2.  

  3. #2
    Senior Member karinne's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Aylmer QC Canada
    Posts
    1,607
    Member #
    4335
    Liked
    8 times
    hmmm... i could be wrong but i don't think there's an option like with frames to always have the scrollbar

    http://www.w3.org/TR/html401/interac...#edef-TEXTAREA
    [a web design portfolio - Currently NOT AVAILABLE for work | web design | Re-coding | PSD-to-HTML]
    I'm also on: virb - facebook - twitter - flickr - del.icio.us

  4. #3
    Senior Member glyakk's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    USA
    Posts
    1,263
    Member #
    3828
    Liked
    6 times
    You can do it with css but both scrollbars will always be 'on' or visiable.
    HTML Code:
    textarea{overflow: scroll;}


  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    4
    Member #
    7809
    Quote Originally Posted by glyakk
    You can do it with css but both scrollbars will always be 'on' or visiable.
    HTML Code:
    textarea{overflow: scroll;}
    Hi,
    Thanks for ur reply.I tried that too,it dint work,scrollbar becomes active only the lines exceeds the specified limit.
    Here is the code in my stylesheet
    textarea{
    overflow: scroll;
    }

    And the file is attached which uses the stylesheet

  6. #5
    Senior Member glyakk's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    USA
    Posts
    1,263
    Member #
    3828
    Liked
    6 times
    HTML Code:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"><html><head><title></title></head><body></body></html>
    This is the source I get with your file.. there is no text area element.

    I know overflow:scroll will work in at least IE and mozilla. In mozilla you will get actual scroll bars, and in IE(and possiably opera) you will not get scroll bars, but the 'track' will be there.

    Here is a link to a test page. http://test.digiffect.com/digiffect/Untitled-1.htm


  7. #6
    Senior Member karinne's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Aylmer QC Canada
    Posts
    1,607
    Member #
    4335
    Liked
    8 times
    Quote Originally Posted by glyakk
    You can do it with css but both scrollbars will always be 'on' or visiable.
    HTML Code:
    textarea{overflow: scroll;}
    oh riiiight! i totally forgot about the css option *me smacks head*
    [a web design portfolio - Currently NOT AVAILABLE for work | web design | Re-coding | PSD-to-HTML]
    I'm also on: virb - facebook - twitter - flickr - del.icio.us

  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    4
    Member #
    7809
    Quote Originally Posted by glyakk
    HTML Code:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"><html><head><title></title></head><body></body></html>
    This is the source I get with your file.. there is no text area element.

    I know overflow:scroll will work in at least IE and mozilla. In mozilla you will get actual scroll bars, and in IE(and possiably opera) you will not get scroll bars, but the 'track' will be there.

    Here is a link to a test page. http://test.digiffect.com/digiffect/Untitled-1.htm


    Thanks for ur reply.If u see in your link,scrollbar in the textarea is not displayed till u exceed certain specified number of lines.But i want it be displayed always.
    Hope u got my question.tahnks for ur understanding.


Remove Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 12:35 AM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
vBulletin Skin By: PurevB.com