Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    11
    Member #
    17847
    Hi all,
    I have a problem with a .jpg file which I'm trying to open through a link on my website.

    I have a link on my home page which links to another page and should open an image.

    This is my code on my home page:
    <a href="Letter.html" target="_blank">Letter of thanks</a>

    Then on Letter.html I have the following code:
    <img src="Letter.jpg" />

    I've used this type of code before and the image opened perfectly, I just dont see why this particular picture will not open.

    The picture in question is a scanned image, which I then opened in MS picture manager and saved as a .jpg file. I don't know if this is the problem.

    I've tried opening different pictures with this code and they open fine. I also compressed the size of my file incase it was too large but Im at a loss as to why it will not open.

    can anyone help please?
    Thanks in advance
    cc30

  2.  

  3. #2
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Chicago IL, USA
    Posts
    83
    Member #
    17217
    Do you have a test uploaded anywhere? hard to tell if I can't see it. Are your paths correct? do you also have the standard html elements in letter.html, or just the image tag?
    drew beta - Portfolio, Blog500 - Graduate Studies Blog, WP4P - Blog, Life in Beta - Music Podcast for Nerds

  4. #3
    WDF Staff mlseim's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cottage Grove, Minnesota
    Posts
    7,720
    Member #
    5580
    Liked
    718 times
    Is your image called "Letter.jpg" or "letter.jpg" (caps vs small letters?)

    Also, give us link to your page (that would be the best way for us to help you).


  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    11
    Member #
    17847
    Hi all,

    Thanks for your reply's. All Paths are ok Im sure. I wonder is it a problem with saving the scanned image as a .jpg file. The image file opens fine when I open it seperately. Unfoirtunately I do not have this uploaded somewhere but I have attached test files here.

    Included is the home page with a link to the Letter.html file and also the image file inself.
    attached
    Testhome.html
    Letter.html
    Letter.jpg
    I would greatly appreciate it if you let me know if you spot the problem.
    Thanks in advance
    CC30
    Attached Images Attached Images

  6. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Chicago IL, USA
    Posts
    83
    Member #
    17217
    it's working fine for me. try downloading the image file that is attached to your last post and see if that one works.
    drew beta - Portfolio, Blog500 - Graduate Studies Blog, WP4P - Blog, Life in Beta - Music Podcast for Nerds

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    11
    Member #
    17847
    The image works fine once it is opened on its own, but doesnt work if it is opened through Letter.html???

  8. #7
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Chicago IL, USA
    Posts
    83
    Member #
    17217
    it worked for me when I opened it in Letter.html, and I checked it in FF and IE6
    drew beta - Portfolio, Blog500 - Graduate Studies Blog, WP4P - Blog, Life in Beta - Music Podcast for Nerds


Remove Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 09:29 PM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
vBulletin Skin By: PurevB.com