Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2
    Member #
    24931
    Let me start off by saying that I'm not a code guy. I just bought a new blog theme for my site Converting Copy (so you can see what I want) and I want to change the post look from the 2 columns on the main page to just 1, you'll see what I'm talking about at the site.

    The designer behind the theme won't get into how to fix it but mentioned that changes need to be made starting at this point in the code which I've pasted below... I changed the widths from 276 to 560 so that when I just have one column it'll be the appropriate width and I changed the images associated with those parts, as well. I was hoping by increasing the width I would also force out the right column altogether so that it would just be one per row but as you can see, it's still two. Here's the code, maybe there's somewhere else in the code that I need to fix, but can anyone set me straight as to what to change or do?:

    #content div#posts .post {
    margin-right:11px;
    background:url(images/post_bg.gif) repeat-y;
    width:560px;
    float:left;
    margin-bottom:11px
    }

    #content div#posts .post.right {
    margin-right:0
    }

    #content div#posts .post .categorie,#content div#posts.teal .post .categorie {
    background:url(images/post_top.png);
    height:33px;
    width:560px;
    color:#fff;
    line-height:33px
    }

  2.  

  3. #2
    Senior Member Dorky's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Destin Florida
    Posts
    1,430
    Member #
    19103
    Liked
    4 times
    take out this
    #content div#posts .post.right {
    margin-right:0
    }

    and the html for the div. the problem is, you will loose any content in that column. read the Terms Of Service for your blog provider. removing data may be in violation of the blog providers TOS. if not, cut it out. just find the html for that div and be sure to not cut anything else other then that. save a backup before getting started.

    while($get_it !== true){ continue; }

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2
    Member #
    24931
    Here is the code for the main page, I'm pretty sure it's in here that I need to change but I don't know where the specific code which I need to take out is, can anyone point it out for me?:

    <?php get_header(); ?>
    <div id="content_container">
    <div id="content_container_bg">
    <div id="content">
    <?php
    //begin featured posts slider
    if (function_exists('get_featured_posts')) {
    ?>
    <div id="featured_posts" class="<?php echo get_option('fh_featured_color'); ?>">
    <div id="slider">
    <?php
    get_featured_posts();
    $arrfeatposts = get_featured_posts_id();
    ?>
    </div>
    </div>
    <?php }
    // end featured posts slider ?>
    <div id="posts" class="<?php echo get_option('fh_posts_color'); ?>">
    <?php
    $odd_or_even = 'left';
    query_posts(array('post__not_in' => $arrfeatposts));
    ?>
    <?php if (have_posts ()) : ?>
    <?php while (have_posts ()) : the_post(); ?>
    <div <?php post_class($odd_or_even) ?> id="post-<?php the_ID(); ?>">
    <?php $odd_or_even = ('left' == $odd_or_even) ? 'right' : 'left'; ?>
    <div class="categorie">
    <h3>
    <?php
    $categories = "";
    foreach ((get_the_category()) as $category) {
    $categories .= $category->cat_name . ", ";
    }
    $categories = substr($categories, 0, strlen($categories) - 2);
    echo trimText($categories, 36);
    ?>
    </h3>
    <div class="icons"><a class="hide"><span class="hidden">hide</span></a></div>
    </div>
    <div class="min">
    <div class="text">
    <?php
    if (has_post_thumbnail ()) {
    ?>
    <div class="thumb_cont">
    <a href="<?php the_permalink() ?>" class="thumb">
    <?php
    the_post_thumbnail();
    ?> <span class="hidden">&nbsp;</span>
    </a>
    <a class="comments_balloon" href="<?php the_permalink() ?>#comments"><?php comments_number('0', '1', '%') ?></a> </div>
    <?php } ?>
    <h2><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent Link to <?php the_title_attribute(); ?>"><?php echo trimText(the_title('', '', FALSE), 23); ?></a></h2>
    <p><?php echo trimText(get_the_excerpt(), 160); ?></p>
    </div>
    </div>
    <div class="more"><a href="<?php the_permalink() ?>">View More</a></div>
    </div>
    <?php endwhile;
    else : ?>
    <h2 class="center">Not Found</h2>
    <p class="center">Sorry, but you are looking for something that isn't here.</p>
    <?php endif; ?>
    </div>
    <a class="btnAllposts" href="<?php
    echo get_pagelink_by_title('all posts');
    ?>">view more</a>
    </div>
    <?php get_sidebar(); ?>
    </div>
    </div>
    <?php get_footer(); ?>

  5. #4
    Senior Member Dorky's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Destin Florida
    Posts
    1,430
    Member #
    19103
    Liked
    4 times
    you won't be able to remove it unless you want to mess with some php. but then if you knew how, you wouldn't be asking about html and css. thats why
    The designer behind the theme won't get into how to fix it

    while($get_it !== true){ continue; }


Remove Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 03:41 PM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
vBulletin Skin By: PurevB.com