Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Junior Member
  Join Date
  Aug 2016
  Posts
  1
  Member #
  54928

  backgroun problem

  Hello. I set a transparent background and text becomes transparent also
  CSS:
  #bg {-webkit-background-size: cover;
  -moz-background-size: cover;
  -o-background-size: cover;
  background-size: cover;
  filter: progidXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='.m yBackground.jpg', sizingMethod='scale');
  -ms-filter: "progidXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='my Background.jpg', sizingMethod='scale')";
  background: url("http://i.imgur.com/8yHeARi.jpg") no-repeat center center fixed ;
  -webkit-background-size: cover;
  -moz-background-size: cover;
  -o-background-size: cover;
  background-size: cover;
  filter: alpha(opacity=60);
  opacity: 0.6;
  }

  HTML:
  <div id="bg">
  <article><font color="black"><h2>De ce bicicleta?</h2><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;1. Antreneaza inima. Activitatea fizica desfasurata pe bicicleta conduce la o mai buna oxigenare a tuturor organelor si muschilor. Astfel, inima pompeaza mai mult sange si oxigen catre tesuturi. De aceea, mersul pe bicicleta intra in categoria metodelor de recuperare medicala pentru persoanele cu afectiuni cardiace.</p>
  <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;2. Scade riscul de aparitie a astmului. Efortul fizic imbunatateste si capacitatea respiratorie. Specialistii afirma ca mersul pe bicicleta este un mijloc de prevenire a afectiunilor respiratorii, cum sunt astmul sau bronsita.</p>
  <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;3. Imbunatateste capacitatile intelectuale. Datorita unei mai bune oxigenari a creierului pe care o "produce" pedalajul, capacitatile intelectuale sunt imbunatatite, iar starea psihica se amelioreaza. Responsabile sunt endorfinele, substante pe care le elibereaza creierul in timpul activitatii fizice, cunoscute ca "hormonii fericirii".</p>
  <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;4.Specialistii afirma ca persoanele care merg periodic pe bicicleta imbatranesc mai greu decat cele care nu au acest obicei. in plus, efectele imbatranirii sunt cu 50 la suta mai mici la cele care pedaleaza de trei ori pe saptamana.</p>
  <h4>Actiunea MountainBike</h4><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;O plimbare pe munte, sau pe drumuri grele de tara, cu bicicleta sportive, este oricand una incantatoare. In afara de privelistile ce ti se ofera, mai intra in calcul si sentimentul pe care ti-l provoaca aceasta calatorie, pe carari si drumuri dificile, unde atat omul trebuie sa se controleze pe el insusi, dar trebuie sa aiba un control total si asupra bicicletei sale.
  Aceste calatorii si intreceri ciclistice off-road, sunt din ce in ce mai apreciate si in tara noastra, unde acest sport are din ce in ce mai multi practicanti.
  Nu este usor sa incepi o astfel de cursa, dar pe masura ce te aventurezi pe drum, si pe masura ce simtul competitiei pune stapanire pe tine, ramai doar tu cu bicicleta ta. Asta este tot ce conteaza.
  Chiar daca participi la o cursa, trebuie sa existe acea placere maxima a calatoriei, altfel nu vei putea niciodata sa castigi. Ca in orice sport, trebuie sa ai inclinatie, sa iti placa ce faci, dar sa ai si foarte mult antrenament in spate.
  Oricat de usor ar parea sa participi la astfel de curse, nu este niciodata asa!</p>
  <h3>Ce este un MTB?</h3><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Un mountain bike este un tip de bicicleta foarte performanta, folosita la doua tipuri de curse, si anume coborare si cross.
  Numele nu reprezinta chiar acest lucru. Mai potrivit ar fi fost `bicicleta off-road`, dar denumirea a ramas de mountain bike, deoarece la inceput bicicleta a fost folosita pentru a cobori muntii folosind cararile, iar cross-ul a aparut mai tarziu (de fapt, bicicletele folosite pentru cele doua tipuri de curse nu sunt foarte diferite).
  Ca sport de coborare, acest tip de ciclism este originar din Clubul Morrow, o organizatie de 10 ciclisti ce au inceput sa coboare pe cararile muntilor, in 1974, in Cupertino, California.
  In acei ani, bicicletele off-road se mai numeau si "klunker," si erau biciclete foarte rapide cu roti de cauciuc foarte groase. Dar biciclistii clubului Morrow, condusi de Russ Mahon, au inceput sa faca tot felul de teste cu bicicletele, teste ce implicau coborari abrupte, frane bruste si alte asemenea procedee pretentioase.
  Mahon si alti ciclisti din clubul sau au participat la Campionatul de Ciclocros al Coastei de Vest, desfasurat in Mill Valley, California, pe 1 Decembrie 1974. Bicicletele lor neobisnuite au captat atentia a trei ciclisti din tinutul Marin, Joe Breeze, Gary Fisher si Charlie Kelly.
  Acestia trei, impreuna cu Steve Ritchey, au creat mountain bike-ul. Au inceput prin a strange ciclisti off-road de prin toate zonele si prin a organiza competitii din ce in ce mai dese.</p>

  </font></article>
  </div>

 2.  

 3. #2
  Senior Member khenney's Avatar
  Join Date
  Apr 2016
  Location
  Half Moon Bay, California
  Posts
  276
  Member #
  53911
  Liked
  148 times
  Opacity doesn't just affect the background image, it affects everything contained within the #bg element.

  To work around this, you can either apply the background to a separate element and position it behind your content, or use the ::before selector to insert a background without adding extra markup, like this:

  https://jsfiddle.net/t72zwsso/
  Kevin Henney
  CRUCIAL CREATIVE
  Web Development - Graphic Design - Branding


Remove Ads

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
All times are GMT -6. The time now is 02:18 AM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
vBulletin Skin By: PurevB.com