Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    5
    Member #
    22180

    Current Rating

    Visual Appeal:
    0.0 out of 5

    Accessibility:
    0.0 out of 5

    Website Speed:
    0.0 out of 5

    Compatibility:
    0.0 out of 5

    Overall Rating:
    0.0 out of 5

    Rate This Site


    Advertisement (login to hide this!)


    You must be logged in to view this site

    Hi,
    This may not be the best place to put this message - i'm a newbie so let me know where the best place is! Anyway, my problem is with my 'products' page of my website when it is viewed in IE7&8. It works fine in firefox and safari and from what i understand microsoft in their typical way have over complicated their browers so they don't really work. I am by no means a web designer but do know my way around a few programming languages (c,c++, assembly) so i can get a idea of what html and css code are saying. My website has a css sheet and looking into the code it has 'browser hacks' for IE which are as shown below:
    /* __________[ browser hacks ]__________*/

    .ie6 a.selected {
    position:relative !important;
    z-index:1;
    }
    .ie6 #navigation li a:hover {
    z-index:2;
    }
    .ie6 .box-title {
    width:199px;
    }
    .ie6 #main {
    width:820px;
    }
    .ie6 #sidebar {
    position:absolute;
    margin-left:-16px;
    }
    .ie6 #portfolio-thumbnails li {
    height:165px;
    }
    .ie6 .activeSlide {
    padding:6px 0 6px 0 !important;
    margin-top:0 !important;
    z-index:100;
    position:relative;
    font-weight:bold;
    text-decoration:underline;
    background:url(images/featured-button.png) 0 -36px !important;
    }
    .ie7 #navigation {
    margin-right:5px;
    }
    .ie7 #portfolio-thumbnails li {
    height:170px;
    }

    To make it clear i didn't write this code, i simply purchased a template and filled in the blanks.

    Can someone please help me get this web page working in IE please as this is my business and i can't afford for it to be like this for too long!

    Cheers

  2.  

  3. #2
    Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    37
    Member #
    15430
    You deleted the dtd Add this to the top of the page since the rest of the pages are using xhtml strict This should get ie out of quirks mode, and most likely your problems will disappear. If you are still having issues post back.

  4. #3
    Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    37
    Member #
    15430
    Opps it striped the code


    Code:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    5
    Member #
    22180
    Hi,
    Thanks for the reply. I have put the code block that you mention at the top of the page but it still seems to have the same problem. Do you think it is a html coding error or css?


Remove Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 09:05 PM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
vBulletin Skin By: PurevB.com